Bio Cacao Boter
Rauwe cacao boter – een streling voor je tong én voor je huid
Pure cacaoboter gemaakt van biologische rauwe Pacari cacaobonen. In tegenstelling tot chocolade is deze poeder ongeraffineerd, waardoor het geen suiker en melk bevat. Bevat diverse vitamines, mineralen, vezels en essentiële vetzuren.
Product voordelen
- bevat vitamines, mineralen, vezels en essentiële vetzuren
- bevat nagenoeg geen cafeïne
- bevat magnesium
- bevat PEA (fenylethylamine)
- bevat ijzer, chroom, anandamide, theobromine, mangaan, zink, koper, vitamine C, omega-6 vetzuren, trytofaan, serotonine, en nog veel meer
- de boter is gemaakt van zeer pure kwaliteit cacaobonen en bevat in tegenstelling tot veel andere cacaoproducten absoluut geen mycotoxinen
- heeft een milde chocoladesmaak en -geur
- gecertificeerd biologisch, geschikt voor een kosher en raw food voedingspatroon
- bevat geen zuivel of gluten
- gecertificeerd biologisch, geschikt voor een raw food voedingspatroon
- geproduceerd volgens Fair Trade standaarden; er wordt direct samengewerkt met de cacaoboeren, die duurzame programma’s krijgen aangeboden waar de hele lokale agrarische gemeenschap van profiteert
Toepassing
Je kunt de rauwe cacao boter door een smoothie, notenmelk, sap of toetje mengen. Daarnaast kun je de boter ook op de huid smeren of in combinatie met massageolie gebruiken.
Oorsprong
Deze rauwe cacao boter bestaat voor 100% uit Arriba Nacional Pacari cacao gemaakt van rauwe cacaobonen uit Ecuador. Deze bonen zijn afkomstig uit één enkele regio, zodat vermenging met andere bonen uitgesloten is.
Hoeveelheid en dosering
Gebruik dagelijks 1 tot 6 theelepels rauwe cacao boter. Een pak rauwe cacao boter bevat 450 gram, dus je kunt tot wel 150 dagen met één pak doen, afhankelijk van hoeveel je dagelijks gebruikt.
Weetjes
- rauwe cacao boter wordt ook vaak theobromine-olie genoemd en is een geelgekleurd plantaardig vet dat gewonnen wordt door rauwe cacaobonen koud te persen
- de bonen waarvan deze boter is gemaakt zijn zorgvuldig en met de hand geselecteerd en afkomstig uit één regio in Ecuador, zodat ze gegarandeerd niet vermengd zijn met andere cacao soorten van slechtere kwaliteit.
- rauwe cacao is een van de beste superfoods uit de natuur omdat het een unieke samenstelling van voedingsstoffen bevat
- zowel in de traditionele Chinese geneeskunde en de Ayurvedische geneeskunde wordt cacao veel gebruikt, met name voor het hart, de nieren en de milt
- cacaoboter wordt ook veel gebruikt in crèmes, lotions, zalfjes en je kunt de boter geheel puur op de huid smeren om de huid zacht en soepel te maken
Ingrediënten
100% biologische Arriba Nacional Pacari cacao boter
Samenvatting
Inhoud |
450 gram |
Verpakking |
Boter in pak |
Land en continent van herkomst |
Ecuador, Zuid-Amerika |
Type product |
Rauwe cacao |
Allergie informatie |
U kunt beter geen rauwe cacao kopen indien u allergisch bent voor cafeïne of andere stoffen die in cacao voorkomen. Lees altijd eerst de bijsluiter voordat u besluit rauwe cacao te gebruiken. |
Toepassing |
Ontbijt, nagerechten, smoothies, notenmelk, sappen, snacks, huid |
Aanbevolen dosering |
1-6 theelepels |
Bekende bijwerkingen |
|
Deze productinformatie is niet gecontroleerd of geverifieerd door toezichtgevende instanties. Dit product is niet bedoeld ter diagnose, behandeling, genezing of voorkoming van ziektes en/of aandoeningen.
Prijs
-
€12,29
- Excl. BTW: €11,28